1. How does the IntellaTread treatment work? [ Click here for Answer ]
2. Does the treated surface look or feel any different? [ Click here for Answer ]
3. Why is there a need for IntellaTread floor treatment? [ Click here for Answer ]
4. Will my business be inconvenienced by a IntellaTread application? [ Click here for Answer ]
5. How soon after treatment can I walk on the surface? [ Click here for Answer ]
6. How do I know that IntellaTread is effective? [ Click here for Answer ]
7. How is an IntellaTread treated surface maintained? [ Click here for Answer ]
8. What does an IntellaTread treatment cost? [ Click here for Answer ]

Question 1 :
How does the IntellaTread treatment work?

Answer:
IntellaTread is a chemical treatment which increases the co-efficient of friction on a mineral surface. It is not a coating that can peel or wear off, but a process that creates a tread design on the mineral surface itself and is long lasting.

[ Back to Top ]

Question 2 :
Does the treated surface look or feel any different?

Answer:
There is no discernible change in appearance after treatment. However, when wet the surface is noticeably slip resistant.

[ Back to Top ]

Question 3 :
Why is there a need for IntellaTread floor treatment?

Answer:
Slip and fall accidents are rated in the USA as the nation's #2 accidental killer. This problem extends worldwide and an IntellaTread anti-slip treatment considerably reduces the risk of such accidents occurring.

[ Back to Top ]

Question 4 :
Will my business be inconvenienced by an IntellaTread application?

Answer:
IntellaTread operators will schedule the treatment at a time best suited to the client and circumstances.

[ Back to Top ]

Question 5 :
How soon after treatment can I walk on the surface?

Answer:
The treated surface can be used immediately after treatment.

[ Back to Top ]

Question 6 :
How do I know that IntellaTread is effective?

Answer:
IntellaTread enjoys a successful International reputation. Our operators are trained and are able to demonstrate by way of a Static Co-Efficient of Friction Meter,or physical test the increase in static co-efficient achieved by the IntellaTread treatment.

[ Back to Top ]

Question 7 :
How is an IntellaTread treated surface maintained?

Answer:
IntellaTread is technically a long lasting treatment. When surfaces are cleaned the use of a good quality, low residue detergent will ensure the ongoing effectiveness of the IntellaTread treatment.

[ Back to Top ]

Question 8 :
What does an IntellaTread treatment cost?

Answer:
IntellaTread is effective on most hard mineral surfaces. Each surface has it's own characteristics and that requires that we conduct an on site test to determine the treatment required. There is absolutely no obligation to the client when providing this service and in addition we will do a sample area at the time, no charge. We will then be in a position to quote a price for the application.


Click here for a 'no obligation' on site quotation.

 

 
 
Tel : +27 (0)31 569-6431
Fax :
+27 (0)86 670 7694
E-mail : info@intellatread.co.za
 
89 Northway
Durban
South Africa
4051